Erityisopetuksen yhteinen haku keväällä 2019

Keväällä 2019 vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen yhteinen hakuaika on 13.3.–3.4.2019. Kevään hakuaika on tarkoitettu erityisesti peruskoulunsa päättäneille ja muille, joilla ei vielä ole ammatillista perustutkintoa.

Erityisopetuksen yhteisessä  haussa voit hakea vaativana erityisenä tukena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

 

Kevään haun muistilista

  • Hakuaika on 13.3.–3.4.2019 (päättyy 3.4. klo 15)
  • Liitteet toimitettava haettavaan oppilaitokseen 11.4.20§19 mennessä
  • Hakeminen osoitteessa opintopolku.fi
  • Tietoa valinnoista annetaan aikaisintaan 13.6.2018
  • Ilmoita paikan vastaanottamisesta viimeistään 27.6.2018

Keskuspuiston ammattiopisto on nyt Ammattiopisto Live

Keskuspuiston ammattiopisto on 13.8.2018 alkaen nimeltään Ammattiopisto Live. Opiston nimi lausutaan suomalaisittain samalla tavalla kuten se kirjoitetaan [live].

Uuden nimen lisäksi logomme ja värimme ovat uudistuneet. Uudet verkkosivut toimivat osoitteessa www.liveopisto.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@inlive.fi
Opiskelijoiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@liveopisto.fi
Nimen, logon ja sähköpostiosoitteen muutos eivät edellytä opiskelijoiltamme toimenpiteitä.

Live-perheeseen kuuluu myös työelämäpalveluita tarjoava Live Palvelut eli entinen Orton Pro. Toimintamme jatkuu entisellään yhden ja yhteisen nimen alla.

Lue tiedote brändiuudistuksesta.

Tervetuloa Liven opiskelijaksi, asiakkaaksi, yhteistyökumppaniksi tai työntekijäksi!

 

Hae opiskelemaan jatkuvan haun kautta

Vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on yhteinen hakuaika keväisin maalis–huhtikuussa. Opiskelemaan voi kuitenkin hakea myös muina aikoina. Tällöin hakemisesta käytetään nimitystä jatkuva haku.

Jos jäit kevään haussa ilman paikkaa tai sinulla on ennestään jokin muu tutkinto, jatkuvan haun paikat ovat sinulle hyvä vaihtoehto päästä opiskelemaan.

Jatkuva haku on joustava

Jatkuva haku kasvattaa suosiotaan Ammatillinen koulutus on nykyään osaamisperusteista eli opintoviikkojen sijasta suoritetaan osaamispisteitä ja osaamista voi hankkia monilla eri tavoilla. Jotkut opiskelijat voivat myös suorittaa pelkkiä tutkinnon osia kokonaisen tutkinnon sijaan.

Koska koulutuspolut etenevät yksilöllisesti osaamisen ja tarpeiden mukaan, opiskelijat voivat valmistua eri aikataululla. Jatkuva haku mahdollistaa sen, että valmistuvien opiskelijoiden tilalle voidaan ottaa joustavasti uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden.

Käytännöt oppilaitoskohtaisia

Oppilaitokset päättävät itse, kuinka ne toteuttavat jatkuvan haun käytännössä. Koska käytännöt voivat vaihdella, auki tulevia paikkoja kannattaa seurata Opintopolusta, mutta myös oppilaitosten omilta sivuilta. Oppilaitokset voivat halutessaan ottaa vastaan myös avoimia hakemuksia ilman, että paikkoja olisi sillä hetkellä ilmoitettu avoimiksi.