AMEO-oppilaitosten opiskelijat saavuttivat Suomen ensimmäiset Abilympics-mitalit Ranskan Metzissä 24.–25.3.2023 pidetyissä pidetyissä erityistä tukea tarvitsevien ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa. Abilympics-viikko oli Suomen ammattitaitomaajoukkueelle huikea kokemus ja kaikkien aikojen paras saavutus.

  • Saga Naumanen (Ammattiopisto Luovi), kultaa Character Design -laji
  • Miia Harpo (Ammattiopisto Spesia), hopeaa Cake Decorating -lajissa
  • Tom Moilanen (Ammattiopisto Spesia), hopeaa Landscape Gardening -lajissa
  • Jonne Salo (Ammattiopisto Live), hopeaa Massage-lajissa
  • Milla Tiira (Ammattiopisto Luovi), hopeaa Outdoor Photography -lajissa

Suomi sai ensimmäistä kertaa mitalisijoja ja nyt Suomen joukkueelle tuli yhteensä 5 mitalia, joista 1 kulta ja 4 hopeaa.

Kilpailuun osallistui noin 400 kilpailijaa 27 maasta. Lajeja oli yhteensä 44, ja Suomen 13-henkinen maajoukkue osallistui niistä yhdeksään. Mukana on kilpailijoita ja tuomareita Ammattiopisto Livestä, Ammattiopisto Luovista, Ammattiopisto Spesiasta ja Kiipulan ammattiopistosta.