Oppilaitokset

AMEO-verkostoon kuuluvat suomenkieliset oppilaitokset ovat yksityisiä oppilaitoksia. Ruotsinkielistä vaativan erityisen tuen ammatillista koulutusta tarjoava Optima on koulutuskuntayhtymä.

Aitoon koulutuskeskus

Aitoon koulutuskeskus on ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa valmentavaa koulutusta ja ammatillista perustutkintokoulutusta
vaativaa erityistä tukea tarvitseville nuorille Pälkäneellä ja Tampereella.

Aitoon ylläpitäjä on Aitoon Emäntäkoulu Oy.

www.aikk.fi

Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Livessä opiskelee vuosittain noin 1 900 opiskelijaa valmentavissa ja tutkintokoulutuksissa. Henkilöstöä Livessä on noin 450.

www.livesaatio.fi

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos, joka toimii yli 30 paikkakunnalla kautta Suomen. Luovi tarjoaa valmentavaa koulutusta (TUVA ja TELMA) sekä 18 eri ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta.

Tarjoamme ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita oppilaitoksille ja muille yhteistyötahoille. Olemme myös aktiivinen ammatillisen erityisopetuksen kehittäjä ja mukana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja projekteissa.

Luovissa opiskelee vuosittain yli 2 000 opiskelijaa tukenaan yli 900 omaa erityistä tehtäväänsä tekevää asiantuntijaa. Luovin hallinnollinen keskus on Oulussa. Luovia ylläpitää Ammattiopisto Luovi Oy, jonka omistaa Hengitysliitto ry.

www.luovi.fi

Ammattiopisto Spesia

Ammattiopisto Spesia on ammatillinen erityisoppilaitos, jossa opiskelee vuosittain yli 1 500 opiskelijaa. Ammattiopisto Spesian päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku. Koulutusta järjestetään yhteensä 12 paikkakunnalla.

Oppilaitosta ylläpitää Ammattiopisto Spesia Oy, jonka omistavat Invalidiliitto ja S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr.

Kiipulan ammattiopisto

Kiipulan ammattiopisto on ammatillinen erityisoppilaitos, joka toimii kymmenellä paikkakunnalla ja 16 eri pisteessä. Järjestämme valmentavaa koulutusta (TUVA ja TELMA) sekä ammatillista perustutkintokoulutusta erityisopetuksena. Opiskelijamme voivat majoittua maksutta opiskelijataloissa Janakkalassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Nokialla. Lisäksi tarjoamme tuettua asumista Janakkalassa ja Nokialla opiskelijoille, jotka tarvitsevat vahaa ohjausta ja avustusta.

Vuosittain Kiipulassa opiskelee noin 1000 opiskelijaa. Me koulutamme täsmätyöntekijöitä eri ammatteihin yksilöllisesti ja työssä oppien. Opiskelu sisältää työskentelyä oikeilla työpaikoilla ja oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä.

Kiipulan koulutus- ja kuntoutustoimintaa ylläpitää Kiipulasäätiö. Palveluksessamme on yli 500 alan ammattilaista. Unelmamme on yhdenvertainen ja esteetön yhteiskunta, jossa työn tekeminen ja hyvä elämä on mahdollisuutena kaikille.

www.kiipula.fi/ammattiopisto

Optima

Optiman tehtävänä on ruotsinkielinen vaativan erityisen tuen ammatillinen koulutus. Optima toimii myös osaamiskeskuksena, josta saa ammatillista erityisopetusta koskevaa neuvontaa, tukea ja ohjausta.

Optimalla on vastuu suomenruotsalaisesta vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta. Optimalla on toimintaa Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

www.optimaedu.fi