Skip to content

Oppilaitokset

Suomessa toimii kuusi ammatillista erityisoppilaitosta. Toimipaikkoja on lukuisia ympäri Suomea. Tarkemmat sijainnit näet AMEOn kartasta.

Aitoon koulutuskeskus

Aitoon koulutuskeskus on ammatillinen erityisoppilaitos, joka järjestää ammatillista perustutkintokoulutusta sekä valmentavaa koulutusta. Toiminnan lähtökohtana ovat opiskelijoiden yksilölliset tarpeet ja mahdollisuudet.

Päätoimipaikka sijaitsee Pälkäneellä ja sivutoimipiste Tampereella. Opiskelijoita on vuosittain noin 95.

Aitoon koulutuskeskuksen ylläpitäjä on Aitoon Emäntäkoulu Oy.

www.aikk.fi

Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Liven koulutustarjontaan kuuluvat valmentava koulutus, ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot.

Koulutuspalveluiden lisäksi Live tarjoaa erilaisia opetus-, kehittämis- ja asiantuntijapalveluja toisille oppilaitoksille sekä muille yhteistyötahoille.

Ammattiopisto Liven päätoimipaikka ja hallinto sijaitsevat Helsingin Ruskeasuolla. Kaikkiaan opistolla on 10 toimipaikkaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla. Live on osa Invalidisäätiötä.

www.liveopisto.fi

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos, joka toimii yli 20 paikkakunnalla kautta Suomen. Luovin missiona on auttaa sinua löytämään oma väylä työhön ja hyvään elämään. Koulutustarjontaamme kuuluvat valmentava koulutus (TUVA ja TELMA) sekä 17 ammatillista perustutkintoa.

Luovi tarjoaa ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita oppilaitoksille ja muille yhteistyötahoille. Luovi on myös aktiivinen ammatillisen erityisopetuksen kehittäjä ja mukana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja projekteissa.

Luovissa opiskelee vuosittain keskimäärin 2 000  ammatillisen erityisopetuksen opiskelijaa ja työskentelee 870 asiantuntijaa. Luovin ylläpitäjä on Ammattiopisto Luovi Oy, jonka omistaa Hengitysliitto ry.

www.luovi.fi

Ammattiopisto Spesia

Spesia auttaa nuorta löytämään oman suuntansa, polkunsa työhön ja elämään; oman erityisen jutun, jotain spesiaalia​.

Ammattiopisto Spesian päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku. Oppilaitos järjestää koulutusta myös useilla muilla paikkakunnilla.

Spesiassa opiskelee vuosittain keskimäärin 1 200 opiskelijaa. Oppilaitos koulutustarjonnasta löydät ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta, valmentavaa koulutusta sekä tuettua oppisopimuskoulutusta. Spesia tarjoaa myös monipuolisesti erityisen tuen asiantuntijapalveluita.

Spesian ylläpitäjä on Ammattiopisto Spesia Oy, jonka omistavat Invalidiliitto ry ja S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr.

www.spesia.fi

Kiipulan ammattiopisto

Kiipulan ammattiopisto järjestää ammatillista perustutkintokoulutusta ja valmentavaa koulutusta erityisopetuksena. Meillä opiskelet työssä oppien itsesi kokoiseen ammattiin. Tavoitteenamme on työelämä ja täsmätyökyky ihan jokaiselle.

Kiipulan ammattiopisto toimii yhdeksällä paikkakunnalla. Toimipaikkojamme ovat  Janakkala, Hämeenlinna, Riihimäki, Forssa, Lahti, Kouvola, Tampere, Nokia ja Vantaa. Opiskelijamajoitusta löytyy Janakkalasta, Hämeenlinnasta ja Nokialta.

Kiipulalla on lisäksi aktiivista kehittämis- ja hanketoimintaa monien kumppaneiden kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Kiipulan ammattiopistoa ylläpitää Kiipulasäätiö. Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen.

www.kiipula.fi

Optima

Optima järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä tarjoaa erilaisia palveluja työelämälle. Pääosa Optima-koulutuskuntayhtymän koulutuksesta on ruotsinkielistä. Optimalla on vastuu myös suomenruotsalaisesta ammatillisesta erityisopetuksesta. Oppilaitos tarjoaa ammatillista erityisopetusta koko suomenruotsalaisessa Suomessa.

***

Optima ordnar yrkesutbildning för unga och vuxna, ansvarar för specialyrkesutbildningen i Svenskfinland samt erbjuder olika former av tjänster för arbetslivet. Utbildningarna är i huvudsak svenskspråkiga. Arbetslivstjänsterna är naturligtvis tvåspråkiga, likaså fest-, seminarie-, restaurang- och cateringverksamheten. Optima verkar i första hand i Jakobstadsregionen men genom den yrkesinriktade specialundervisningen finns vi i hela Svenskfinland.

www.optimaedu.fi

 

Aitoon koulutuskeskus
Liveopisto
Ammattiopisto Luovi
Ammattiopisto Spesia
Kiipula ammattiopisto
Optima