Uuden ammattiopiston nimeksi Spesia

Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyvät uudeksi ammatilliseksi erityisoppilaitokseksi 1.1.2018. Uuden oppilaitoksen nimestä järjestettiin nimikilpailu, joka on nyt ratkennut: uuden oppilaitoksen nimi on Ammattiopisto Spesia.   Nimi Spesia korostaa positiivisella tavalla erityisoppilaitoksen merkitystä paikkana, jossa niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan on hyvä oppia ja tehdä työtä.   Lisätietoja: Ammattiopisto Spesia Oy:n toimitusjohtaja Mia Sarpolahti, p. 040 6353532, … Continue reading Uuden ammattiopiston nimeksi Spesia

AMEO mukana messuilla ja tapahtumissa

AMEO-verkosto on keväällä 2017 mukana seuraavissa tapahtumissa, tervetuloa tutustumaan toimintaamme: Educa -messut 27.-28.1.2017, Helsingin messukeskus, osasto 6k70 Opo-päivät, 2. – 4.2.2017, Jyväskylä Autismin talvipäivät, Pori 10.-11.2.2017

AMEO mukana Taitaja2017-tapahtumassa

AMEO-oppilaitosten opiskelijoita kilpailee 15.-18.5. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävissä Taitaja2017-tapahtuman TaitajaPLUS-kilpailuissa. TaitajaPLUS on ammattitaito-kisa…

Henkilövaihdoksia Bovalliuksen ja Luovin johdossa

Bovallius-ammattiopiston rehtorina on aloittanut 1.7.2016 YTT Arja Kilpeläinen. Arja siirtyy koko ammattiopiston rehtoriksi Itä-Suomen toimialueen koulutusjohtajan tehtävästä. Hänen tilalleen koulutusjohtajaksi nimettiin opetuspäällikkö Jaana Myyryläinen. Keski-Suomessa opetuspäällikkönä toiminut Hannele Rissanen puolestaan siirtyi Lounais-Suomen koulutusjohtajaksi. Aiemmin tehtävä oli yhdistetty koko ammattiopiston rehtorin tehtävään, jota hoiti Pasi Kankare. Ammattiopisto Luovin uudeksi johtajaksi on nimitetty 1.9.2016 alkaen Hannu Koivula, … Continue reading Henkilövaihdoksia Bovalliuksen ja Luovin johdossa

AMEO mukana Taitaja2016-tapahtumassa

AMEO-oppilaitosten opiskelijoita kilpailee 10.-12.5. Taitaja2016-tapahtuman TaitajaPLUS-kilpailuissa, joka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. AMEO-verkosto on mukana tapahtuman ammatti- ja yritystorilla, tule tutustumaan!

AMEO-stipendit viidelle nuorelle vammaisurheilijalle

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ja AMEO solmivat vuosi sitten yhteistyösopimuksen. Yksi yhteistyön muodoista ovat vuosittain viidelle nuorelle vammaisurheilijalle jaettavat tuhannen euron arvoiset AMEO-stipendit. Stipendit saivat tänä vuonna taitoluistelija Elina Salminen (Lempäälä), ratsastajat Teo Ruoslahti (Espoo) ja Jessica Kerttunen (Sipoo) sekä uimarit Joel Koskinen (Tampere) ja William Söderling (Helsinki). Lisätietoja Vau ry:n sivustolta.

AMEO-verkosto valittu Vuoden Osaava-verkostoksi

AMEO-verkosto on palkittu vuoden Osaava-verkostona. Verkoston toteuttamissa ja Ammattiopisto Luovin koordinoimissa Osaava-hankkeissa on vuodesta 2010 lähtien edistetty opetus- ja ohjaushenkilöstön työhyvinvointia kehittämällä henkilöstön pedagogista osaamista, osaamisen johtamisen käytäntöjä sekä muita työyhteisön hyvinvointia tukevia työskentelytapoja ja -menetelmiä. Asiasta enemmän luovi.fi-sivustolla.

Vuoden AMEOlaiseksi Marja Jäntti

AMEO-verkosto valitsi Vuoden AMEOlaiseksi kehittämispäällikkö Marja Jäntin Bovallius-ammattiopistosta. Perusteena valinnalle oli AMEO-verkoston näkyvyys YTY-projektitoiminnan kautta. Lisäperusteina mainittiin Marja Jäntin vastuullisuus, asiantuntemus, sitoutuminen, vuorovaikutus sekä tavoitteellisuus verkostotyössä. Vuoden AMEOlainen valittiin verkoston vuotuisilla strategiapäivillä, jotka tänä vuonna pidettiin 8.-9.10. Turussa.

TaitajaPLUS-kilpailijoita AMEO-oppilaitoksista

Taitaja2015-tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon suomenmestaruuksista 5.-7.5. Turussa. Tapahtumaan kuuluva TaitajaPLUS-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. TaitajaPLUS-kilpailussa kisataan kolmessa lajissa: puhdistuspalvelut, asiakaspalvelu ja nyynti sekä kiinteistönhoito. Lajeissa on mukana kilpailijoita AMEO-oppilaitoksista Ammattiopisto Luovista, Bovallius-ammattiopistosta, Keskuspuiston ammattiopistosta, Kiipulan ammattiopistosta ja Validia Ammattiopistosta.

Uusi hakuaika ammatillisiin erityisoppilaitoksiin 14.-29.4.2015

Haku ammatillisiin erityisoppilaitoksiin syksyllä 2015 alkavaan koulutuksiin on muuttunut. Uusi hakuaika on 14.-29.4.2015. Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-sivuston kautta. Hakemuksen liitteet lähetetään 4.5. mennessä siihen oppilaitokseen, johon hakija on hakemassa. Tarkempia tietoja ja hakuohjeet oppilaitosten nettisivuilta. Tietoa hakemisesta myös Hakeminen-sivulla.

AMEO-verkosto VAU:n pääyhteistyökumppaniksi

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkosto AMEO ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tekee AMEO:sta VAU:n pääyhteistyökumppanin.