Särskilt bra arbetare

Letar du efter en särskilt bra anställd? Kunniga och motiverade yrkespersoner har fått sin utbildning genom yrkesinriktade specialundervisningen. Vi tror att alla har sin egen plats i arbetslivet när rätt kompetens och behov möts.

Ta en närmare titt på hur vi möter arbetslivets behov och kontakta oss gärna.

Varsågod, här är äkta sysselsättningsberättelser. Se våra videon som beskriver individuella och mångsidiga vägar till jobb och egna drömmar.

Victoria jobbar som fastighetsskötare vid Korsholms kommun. Med noggrannhet och arbetsiver kommer man långt i arbetslivet. – Det är bra att ha ett jobb, där man får lön, säger Victoria.

Miika arbetar som lagerhållare på Tokmanni. Miika, som tog examen som datanom, kommunicerar inte genom att tala. Han kommunicerar på teckenspråk och skriver på mobiltelefonens skärm. Miika har brutit fördomar med sin egen personlighet och färdigheter. Butikschefen beskriver honom som en systematisk, pålitlig, flexibel och humoristisk anställd. Miika är en ovärderlig del av arbetsgemenskapen.

Elvis, som blev klar från Telma-utbildning arbetar på café Baguette. Genom utbildning som handleder till arbete och självständigt liv (Telma) hjälpte Elvis att hitta sina egna styrkor. Elvis är en professionell och noggrann anställd. Hans attityd och glädje sprids till både caféets kunder och anställda.

Det finns inga två liknande arbetsdagar, säger Tytti om sitt arbete som restaurangchef på Rax Ideapark. Tytti blev färdig kock för tio år sedan. För Tytti innebär arbete att kunna ständigt utveckla sig själv.

Videon har producerats inom projektet VET-hanke och finansierats av Utbildningsstyrelsen.