Skip to content

Vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on yhteinen hakuaika keväisin maalis–huhtikuussa. Opiskelemaan voi kuitenkin hakea myös muina aikoina. Tällöin hakemisesta käytetään nimitystä jatkuva haku.

Jos jäit kevään haussa ilman paikkaa tai sinulla on ennestään jokin muu tutkinto, jatkuvan haun paikat ovat sinulle hyvä vaihtoehto päästä opiskelemaan.

Jatkuva haku on joustava

Jatkuva haku kasvattaa suosiotaan Ammatillinen koulutus on nykyään osaamisperusteista eli opintoviikkojen sijasta suoritetaan osaamispisteitä ja osaamista voi hankkia monilla eri tavoilla. Jotkut opiskelijat voivat myös suorittaa pelkkiä tutkinnon osia kokonaisen tutkinnon sijaan.

Koska koulutuspolut etenevät yksilöllisesti osaamisen ja tarpeiden mukaan, opiskelijat voivat valmistua eri aikataululla. Jatkuva haku mahdollistaa sen, että valmistuvien opiskelijoiden tilalle voidaan ottaa joustavasti uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden.

Käytännöt oppilaitoskohtaisia

Oppilaitokset päättävät itse, kuinka ne toteuttavat jatkuvan haun käytännössä. Koska käytännöt voivat vaihdella, auki tulevia paikkoja kannattaa seurata Opintopolusta, mutta myös oppilaitosten omilta sivuilta. Oppilaitokset voivat halutessaan ottaa vastaan myös avoimia hakemuksia ilman, että paikkoja olisi sillä hetkellä ilmoitettu avoimiksi.