Skip to content

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkosto AMEO ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tekee AMEO:sta VAU:n pääyhteistyökumppanin.

AMEO on Suomen ammatillisten erityisoppilaitosten muodostama kumppanuusverkosto, jonka kautta VAU:n yhteistyökumppaneina ovat Ammattiopisto Luovi, Bovallius-ammattiopisto, Keskuspuiston Ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Validia Ammattiopisto ja Aitoon koulutuskeskus.

Yhteistyön näkyvin osa on vuosittain viidelle nuorelle vammaisurheilijalle jaettavat AMEO-stipendit (aiemmalta nimeltään Luovi-stipendit). Stipendi on tuhannen euron arvoinen ja jaetaan urheilijoille lasten ja nuorten Junior Games -syyskisojen yhteydessä Jyväskylässä. Ensimmäiset AMEO-stipendit jaettiin keskiviikkona 26.11. hiihtäjä Inkki Inolalle (Laukaa), boccianpelaaja Niko Koivumäelle (Lieto), taitoluistelija Janita Ryhäselle (Lappeenranta), koripalloilija Niko Nätyngille (Lahti) ja jalkapalloilija Mohammed Sadrille(Jyväskylä). Lisäksi AMEO on mukana VAU:n tapahtumissa ja näkyy VAU:n viestintäkanavissa.

– Junior Games -kilpailuissa jaettavat stipendit ovat tärkeä tuki nuorille urheilijoille ja arvostamme sitä, että AMEO-verkosto haluaa tukea suoraan urheilijoita. VAU:n ja AMEOn yhteistyö tuo ammatillisten erityisoppilaitosten opiskelijat ja henkilökunnan lähemmäs liikunnan ja urheilun kenttää, sanoo VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

– Liikunta ja urheilu auttavat meitä kaikkia voimaan hyvin ja jaksamaan arjen askareissa. Ammatilliset erityisoppilaitokset tukevat mielellään toimintaa, joka levittää liikunnan ilosanomaa ja tarjoaa liikkumiseen liittyviä elämyksiä erilaisista lähtökohdista ponnistaville harrastajille ja kilpaurheilijoille, toteaa AMEO-verkoston johtoryhmän puheenjohtaja Tiina Meriläinen.