Uuden ammattiopiston nimeksi Spesia

Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyvät uudeksi ammatilliseksi erityisoppilaitokseksi 1.1.2018. Uuden oppilaitoksen nimestä järjestettiin nimikilpailu, joka on nyt ratkennut: uuden oppilaitoksen nimi on Ammattiopisto Spesia.

 

Nimi Spesia korostaa positiivisella tavalla erityisoppilaitoksen merkitystä paikkana, jossa niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan on hyvä oppia ja tehdä työtä.

 

Lisätietoja: Ammattiopisto Spesia Oy:n toimitusjohtaja Mia Sarpolahti, p. 040 6353532, mia.sarpolahti@bovallius.fi

Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto ovat ammatillisia erityisoppilaitoksia, jotka tarjoavat ammatillista erityisopetusta ja valmentavaa koulutusta yhteensä yli 1100:lle opiskelijalle. Lisäksi oppilaitokset tarjoavat ammatilliseen erityisopetukseen liittyviä asiantuntijapalveluita myös muille toimijoille. 

Validia Ammattiopiston päätoimipaikka on Järvenpää ja Bovallius-ammattiopiston päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Pieksämäki ja Turku.  Molemmilla oppilaitoksilla on myös alueellista koulutusta useilla paikkakunnilla. Uuden oppilaitoksen koulutustarjonnassa huomioidaan erityisesti fyysisesti vammaiset ja toimintaesteiset sekä kuulovammaiset ja kommunikaatioesteiset opiskelijat.